آشنایی با انواع مختلف فایل و طرز استفاده از آنها
پس از اینکه کار طراحی و ساخت وبسایت به انجام رسید، نیاز دارید تا در بخشهای مختلف وبسایت، از انواع گوناگون فایل استفاده کنید. برای این کار ممکن است به شما گفته شود که نوع خاصی از فایل را انتخاب کنید که شاید با آن آشنا نباشید.
هر فایل میتواند یک یا چند نوع از انواع محتوا را ساپورت کند، مثلاً تصاویر، ویدئو و متن. زمانی که تصمیم گرفتید هر نوع از فایل را استفاده کنید، مزایا و معایب آن را در نظر بگیرید. در اینجا برخی از متداولترین فایلهایی که مورد استفاده قرار میگیرند را به شما معرفی میکنیم و پس از آن و زمانی که قصد تولید محتوای برای وبسایت و وبلاگ ساخته شده خود را داشتید، بهراحتی میتوانید فایل مناسب خود را انتخاب کنید.
-
Joint Photographic Experts Group) JPEG) یا همان گروه مشترک کارشناسان گرافیک
JPEG متداولترین فرمتی است که توسط دوربینهای دیجیتال و تصاویر موجود در دنیای وب استفاده میشود. این فرمت بر اساس فشرد سازی با اتلاف دادهها ( lossy compression) است به این معنی که اطلاعاتی که برای کاربر قابلمشاهده است را حفظ میکند و آن دسته از اطلاعاتی که برای انسان قابلتشخیص نیست را نادیده میگیرد. بهرغم کیفیت بالای این تصاویر، اغلب جزء فایلهای سبک محسوب میشوند. این تصاویر بسته به سایز آنها نهتنها سریعتر بارگذاری میشوند، بلکه میتوانند در هر نوع پلت فرم نیز بارگذاری شوند. همچنین در تمامی دستگاهها بدون نیاز به نرمافزار خاصی قابلمشاهده هستند.
مزایا: فایل سبک، قابلمشاهده در تمامی برنامهها
معایب: زمانی که چندین بار ذخیرهسازی شود، از کیفیت آن کاسته میشود.
بهترین جا برای استفاده: تصاویر برای طراحی وب، شبکههای مجازی و اسناد تصویری
۲. Portable Network Graphics)PNG ) یا گرافیکهای قابلحمل در شبکه
PNG فرمت باکیفیتی است که برای تصاویر استفاده میشود. این فایل بر اساس فشرد سازی بدون اتلاف دادهها ( lossless compression ) است بدینصورت که تصاویر با کیفیت بالا را برای استفاده آنلاین ساپورت درحالیکه شفافیت و رنگهای اصلی تصویر را حفظ میکند. این نوع فایل برخلاف JPEG ، تصاویر با پسزمینه شفاف را نیز ساپورت میکند بنابراین اگر میخواهید تصویر بدون زمینه داشته باشید، مثل یک لوگو و یا یک محصول و... میتوانید از فرمت PNG استفاده کنید و آن را در زمینههای مختلف بهکارگیرید. البته توصیه میشود که از تعداد زیادی از تصویر PNG در وبسایت خود استفاده نکنید، چراکه فضای زیادی را اشغال و زمان بارگذاری را کند میکند.
مزایا: فایلهای با کیفیت بالا، ساپورت پسزمینههای شفاف
معایب: فایل سنگین، بارگذاری طولانی و حجم بالا
بهترین جا برای استفاده: لوگو، تصاویر وبسایت، شبکههای اجتماعی (تصاویر پروفایل، متنها و...)
۳. Graphics Interchange Format) GIF) یا فرمت مبادله گرافیک
احتمالاً این نام فایل را بنا بر متداولترین شکل آن یعنی انیمیشن شنیدهاید. تصاویر GIF از تعداد زیادی قسمت کوچک به نام پیکسل تشکیل شدهاند، درست همانند JPEG و PNG . این فرمت از فایل بر اساس الگوریتم LZW است. GIF برای تصاویر با گرافیک قوی اما رنگهای کم مناسب است همچون نمودارهای ساده، اشکال و لوگوها. برای مثال مواردی که سه رنگ یا کمتر دارند در این فرمت بهخوبی دیده میشوند، علاوه بر این، سایزهای کوچک این تصاویر نیز در همهجا قابلاستفاده هستند.
مزایا: انیمیشنهای ساده و زمینههای شفاف را ساپورت میکند.
معایب: رنگهای یک طیف ( gradient colors ) را بهخوبی نمایش نمیدهد.
بهترین جا برای استفاده: انیمیشنهای کوتاه برای کانالهای اجتماعی همچون فیسبوک و توییتر
۴. Portable Document Format) PDF ) یا فرمت اسناد قابلحمل
این فرمت فایل برای اسناد و مدارک آنلاین و مقاصد چاپی استفاده میشود. PDF توسط شرکت Adobe ایجاد شد و هدف آن نمایش فایل در فرمت یکسان بود، بدون توجه به اینکه در چه نوع دستگاه یا نرمافزاری فایل مشاهده میشود. با استفاده از این فرمت میتوان اسناد و مدارک بلند و طولانی را ایجاد و آن را با دیگران به اشتراک گذاشت و خطر از بین رفتن طرح و شکل اصلی متن و نوع فونت نیز در این میان وجود ندارد. فایلهای PDF میتوانند عناصر مختلفی را در بربگیرند: متن، تصویر، ویدئو، فایل صوتی و حتی مواردی چون فرمها و...
مزایا: حفظ فرمت اصلی بدون توجه به اینکه در چه دستگاهی نمایش داد میشود
معایب: نیاز به نصب PDF Reader در دستگاه دارید تا بتوانید بهخوبی فایل را مشاهده کنید.
بهترین جا برای استفاده: فرمهای آنلاین، اسناد و مدارک، خدمات چاپ
۵. Moving Picture Experts Group) MP4) یا گروه کارشناسان تصاویر متحرک
MP4 یک فرمت چندرسانهای است که برای اغلب ویدئوهای خود در اینترنت از آن استفاده میکنیم. این فایل میتواند شامل ویدئو، فایل صوتی و زیرنویس شود. با توجه به فرمت فشردهسازی آن، فایل سبک است و بهراحتی در وبسایت و یا کانال اجتماعی بارگذاری میشود. MP4 همچنین در اغلب مدیا پلیرها قابل پخش است و میتواند در اینترنت نیز پخش شود، بنابراین نیاز به برنامه تخصصی برای مشاهده آن ندارید. بهطور خلاصه بهترین گزینه برای ساخت و ذخیرهسازی ویدئو در وبسایت، شبکه اجتماعی و... همین فرمت است.
مزایا: فایل سبک، قابل پخش در اکثر پلیرها و پخش آنلاین
معایب: به نظر میرسد این نوع فایل هیچ عیبی ندارد.
بهترین جا برای استفاده: ویدئوهای وبسایت و شبکههای اجتماعی همچون فیسبوک و یوتیوب
نظر شما :